قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه » بهینه سازی - SEO » افزایش سرعت بارگذاری وبسایت وردپرسی

افزایش سرعت بارگذاری وبسایت وردپرسی

تأثیر مهم سرعت بارگذاری وبسایت بر روی ترافیک، نرخ تبدیل و بازدهی را همواره باید در طراحی و ادیت سایت در نظر داشت. بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰ با موضوع اینکه چرا عملکرد وب مهم است و تحقیقات انجام شده با ۱۵۰۰ مشتری در مورد چگونگی تأثیرات عملکرد وبسایت بر تجربه خرید آنها، نتیجه زیر نشان داده شد:
«افزایش در زمان بارگذاری وبسایت از ۲ تا ۱۰ ثانیه نرخ ترک صفحه را تا ۳۸% افزایش می‌دهد. در طی زمان اوج ترافیک، بیشتر از ۷۵% از مشتریان وبسایت رقیب را جایگزین سایتی با بارگذاری آهسته می‌کنند».

افزایش سرعت بارگذاری وبسایت وردپرسی
افزایش سرعت بارگذاری وبسایت وردپرسی

بیشتر مطالعاتی که در مورد تأثیر سرعت وبسایت منتشر شده است نشان داده است که یک ثانیه تأخیر در زمان بارگذاری سایت نتیجه آن ۷% کاهش در نرخ تبدیل، ۱۱% کاهش در بازدید صفحه و ۱۶% کاهش در رضایت مشتری می‌باشد. بنابراین مهم است که توجه کنید گوگل در حال حاضر سرعت وبسایت را به عنوان فاکتور رتبه‌بندی به کار می‌برد. به طور خلاصه، داشتن وبسایتی کند تأثیرات منفی زیر را به دنبال خواهد داشت:

  • کاهش ترافیک و بازدید صفحه
  • کاهش نرخ تبدیل
  • کاهش فروش
  • کم رنگ شدن تصویر برند در ذهن بازدید کننده

۱-    حذف پلاگین‌ها و افزونه‌های Add-on غیر ضرورری
پلاگین‌های غیر ضروری می‌توانند سرعت وبسایت را کاهش دهند، به ویژه در صورتی که از سیستم مدیریت محتوا (CMSs) مانند وردپرس، جوملا و دروپال استفاده می‌کنید به آن توجه کنید. مطالعات خوبی که در مورد تأثیر پلاگین‌ها بر سرعت وبسایت انجام شد نشان داد که اینها قادرند سرعت وبسایت را از ۴٫۲۳ ثانیه به ۱٫۳۳ ثانیه برسانند. بسیار مهم است که توجه داشته باشید این مورد تنها در مورد تعداد پلاگین‌های نصب شده بر روی وبسایت صادق نیست بلکه در مورد کیفیت آنهاست؛ وبسایتی با ۵۰ پلاگین می‌تواند سرعت بارگذاری سریعتر نسبت به وبسایتی با ۱۰ پلاگین داشته باشد در صورتی‌که وبسایت با پلاگین‌ کمتر دارای پلاگین‌هایی بسیار بی‌کیفیت است. به طور کلی باید از پلاگین‌هایی که مقدار زیادی اسکریپت و سبک‌ها را بارگذاری می‌کنند، پلاگین‌هایی که بسیاری از درخواست‌های از راه دور را انجام می‌دهند و نیز پلاگین‌هایی که پایگاه داده زیادی به هر صفحه در وبسایت اضافه می‌کنند دوری کنید.
در واقع پلاگین کمک به افزایش عملکرد وبسایت می‌کند اما این هم مهم است که تنها پلاگین را در صورتی که کاملا می‌دانید ضروری هستند استفاده کنید. اگر شما کاربر وردپرس هستید باید پلاگین P3 (Plugin Performance Profiler ) را نصب کنید.

این پلاگین همه پلاگین‌های وردپرس شما را برای یافتن تنگناها اسکن می‌کند و به شما گزارش می‌دهد تا متوجه شوید چگونه هر پلاگین روی عملکرد وبسایت تأثیر می‌گذارد.
۲-    محدود یا حذف کردن قابل توجه دکمه‌های اشتراک‌گذاری اجتماعی در وبسایت
اگر فکر می‌کنید که نیاز دارید ۱۰۰ دکمه اشتراک‌گذاری اجتماعی روی وبسایت خود داشته باشید دوباره در مورد آن فکر کنید؛ افراد شنیده‌اند که داشتن دکمه‌های اشتراک گذاری اجتماعی ترافیک وبسایت را بسیار افزایش می‌دهد. در صورتی که دکمه‌های بسیار زیاد اشتراک‌گذاری اجتماعی خوانندگان شما را گیج خواهد کرد، تحقیقات نشان می‌دهد که ترافیک وبسایت کاهش می‌یابد.
بسیاری از دکمه‌های اشتراک گذاری اجتماعی از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند و این می‌تواند بسیار دردسر ساز بر روی عملکرد سایت باشد. بنابراین راه حل این است که دکمه‌های اشتراک‌گذاری اجتماعی را محدود یا حذف کنیم و یا بارگذاری آنها را به طور غیر همزمان پیکربندی کنیم تا در زمان قطع سایت رسانه اجتماعی خاص سرعت وبسایت را پایین نیاورد.
۳-    بارگذاری کد شبکه تبلیغات و آنالیتیک به طور غیر همزمان
کد ردیابی Analytics و کدهای شبکه‌های تبلیغات (ad networks) نیز به طور قابل توجهی می‌توانند مانع سرعت وبسایت شوند، به ویژه در صورتی که ریموت سرور کند باشد. به راحتی می‌توانید از این مشکل با پیکربندی (configuring) همه کدهای ردیابی خود با استفاده از دریافت غیرهمزمان جلوگیری کنید. با استفاده از این روش در زمان قطع سرور یا تآخیر با سرویس شبکه تبلیغات یا آنالیتیک، سرعت وبسایت را پایین نمی‌آورد.
۴-    فعال کردن Expires Headers
عوامل متعددی وجود دارد که بر چگونگی سرعت وبسایت تأثیر می‌گذارد، اما زمان پاسخ سرور در سرعت وبسایت تأثیر زیادی دارد. با درخواست‌های بیشتر به سمت سرور شما بارگذاری وبسایت آهسته‌تر می‌شود. Expires Headers به مرورگرها می‌گوید چه زمانی آنها یک فایل را از سرور دریافت کرده و یا آنها را از کش مرورگر بگیرند. بنابراین با استفاده از Expires Headers مرورگر برای بازدید کننده شما تنها یک فایل را یک بار در ماه درخواست می‌کند و فایل در کش آن، از بازدید اخیر ذخیره می‌شود. در نتیجه مانند شمشیر دو لبه‌ای است که سرعت وبسایت را افزایش می‌دهد به این دلیل که آنها تعدادی از درخواست‌های HTTP را بر روی سرور محدود می‌کند. بنابراین با استفاده از Expires Headers دیدن دوباره صفحه نیازی به دریافت دوباره فایل‌ها ندارد و در نتیجه بار دانلودها از سرور را کاهش می‌دهد.
۵-    فعال کردن Caching
فرایند Caching تجربه سریعتری را به بازدیدکنندگان وبسایت توسط ذخیره‌سازی نسخه وبسایت بر روی مرورگر آنها می‌دهد و این نسخه وبسایت تا زمانی که بروزرسانی نشده عمل خواهد کرد. فعال کردن Caching برای وبسایت خود می‌تواند به طور قابل توجهی سرعت وبسایت را افزایش دهد و تحقیقات نشان می‌دهد که فعال کردن کش کامل برای یک وبسایت زمان بارگذاری وبسایت را از ۲٫۴ ثانیه به ۰٫۹ ثانیه کاهش می‌دهد. روش‌های مختلفی برای فعال کردن کش وبسایت با توجه به پلتفرم‌های مختلف وجود دارد؛ برای وردپرس می‌توانید پلاگین‌های W3 Total Cache و W3 Super Cache را نصب کنید.
۶-    استفاده از شبکه‌ تحویل محتوا (CDN)
شبکه‌ تحویل محتوا (CDN) که یک شبکه بزرگ در سرتاسر جهان است فایل‌های وبسایت شما را در سراسر شبکه‌ای از سرویس‌ها در مکان‌های مختلف جهان توزیع می‌کند به طوری که اگر کاربری از کشور هند وارد سایت شما شود فایل ها از نزدیکترین سرور از لحاظ جغرافیایی به آن کاربر ارسال می‌گردد؛ در نتیجه منجر به افزایش سرعت قابل توجه وبسایت می‌شود.
۷-    داشتن هاست وب بهتر
اگر هر کاری انجام می‌دهید تا سرعت وبسایت شما سریع شود اما عمل نمی‌کند شاید زمان آن رسیده که هاست وب خود را تغییر دهید.  هاست وب بر روی سرعت وبسایت شما بسیار مهم است. بنابراین یک هاست خوب را انتخاب کنید و مطمئن شوید که از نظر سرعت لود، امنیت و پشتیبانی پاسخگوی نیازهای شما است. در نظر داشته باشید که استفاده از سرویس های هاست ارزان قیمت می تواند لطمات زیادی به سایت شما وارد کند و پارامتر قیمت را جز پارامترهای اصلی انتخاب خود در این زمینه قرار ندهید.
۸-    تم وبسایت
به طور دقیق چقدر تم وبسایت بر روی سرعت سایت تأثیر می‌گذارد؟ شخصی می‌تواند زمان بارگذاری سایت خود را از ۶۳۰ میلی ثانیه به ۱۷۲ میلی ثانیه برساند تنها با تغییر تم‌ها! این کار بدون تغییر هاست و موارد دیگر انجام شد و تنها تم وبسایت تغییر کرد که نتیجه آن ارتقای زمان بارگذاری سایت بود. حتی اگر بهترین سرور را برای سایت داشته باشید در صورتی که از تم بی‌کیفیت با کد bloated استفاده کنید سایت شما باز هم در سرعت دچار مشکل است. بنابراین برای تم وبسایت خود باید به دنبال عمکرد آن باشید نه فقط زیبایی.
۹-    نصب Google PageSpeed بر روی سرور
ماژول PageSpeed یک ماژول سرور منبع باز از گوگل است که به طور اتوماتیک سرعت وبسایت را بهینه می‌کند؛ از این رو در سرور و فایل‌ها تغییر می‌دهد تا عملکرد وبسایت به صورت بهترین بدون نیاز به انجام کار توسط خودمان عمل کند. اگر این کار بلد هستید می‌توانید خودتان Google PageSpeed را نصب کنید در غیر اینصورت از هاسب وب خود برای نصب آن کمک بگیرید.
۱۰-     بهینه‌سازی و کاهش اندازه عکس
تصاویر غیر بهینه شده بسیار سنگین هستند و نتیجه آن می‌تواند استفاده زیاد از منابع سرور و بنابراین بارگذاری طولانی باشد؛ اگر میانگین اندازه تصاویر موجود در وبسایت شما ۱مگابایت یا ۲مگابایت به بالا باشد باید آن را اصلاح کنید. می‌توانید به طور قابل توجهی اندازه تصاویر خود را کاهش دهید در حالی که تضمین کند یر روی کیفیت آن اثر منفی نمی‌گذارد و می‌توانید با ابزارهای زیر این کار ار انجام دهید:

  • WP Smush برای کاربران وردپرس
  • EWWW Image Optimizer برای کاربران وردپرس
  • Kraken برای هر سیستمی- دروپال و جوملا

۱۱- فعال کردن فشرده‌سازی Gzip
احتمالا فشرده‌سازی فایل بر روی کامپیوتر را امتحان کرده‌اید و متوجه شدید چقدر اندازه فایل‌ها کاهش می‌یابد؛ به عنوان مثال فایلی با حجم ۶۰ مگابایت در صورت فشرده‌سازی تنها ۵ مگابایت می‌شود. فشرده‌سازی  Gzip به همین صورت عمل می‌کند؛ اما برای وبسایت‌ها به طور اتوماتیک فایل‌های وبسایت را به صورت فایل‌های zip درآورده و در نتیجه به شدت اندازه فایل‌ها کاهش می‌یابد که این باعث افزایش سرعت وبسایت می‌شود.
۱۲- بهینه‌سازی منظم دیتابیس
این روش اغلب نادیده گرفته می‌شود اما روش بسیار قدرتمندی برای افزایش سرعت وبسایت می‌باشد. این روش به ویژه مؤثر در زمانی است که از وردپرس و یا هر سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنید که تکیه زیادی بر کاربرد دیتابیس دارند. برخی از سیستم‌های مدیریت محتوا و پلاگین‌های نصب شده وابستگی زیادی به دیتابیس برای ذخیره اطلاعات دارند که این امر داده‌ ذخیره شده در دیتابیس را در صورت استفاده از سیستم مدیریت محتوا/پلاگین افزایش داده که نتیجه آن به تدریج کندتر شدن وبسایت است. این امر به ویژه در زمان اعمال پلاگین‌هایی است که اطلاعات logها، آمار و اطلاعات کاربر را ذخیره می‌کنند. همچنین این امر در زمانی است که از وردپرس استفاده می‌کنید و قابلیت‌های رونوشت پست، پینگ بک (pingbacks) و بازتاب (trackbacks) فعال کرده‌اید. بنابراین می‌توانید سرعت وبسایت خود را توسط پاک سازی اطلاعات اضافی دیتابیس خود افزایش دهید و فرایندی است که می‌توانید در صورت استفاده از وردپرس به طور اتوماتیک با پلاگین WP-Optimize انجام داده و یا به طور دستی برای دیگر پلتفرم‌ها انجام دهید.
۱۳- کوچک کردن (Minify) فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS
اگر در وبسایت خود از مقدار زیادی فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS استفاده می‌کنید به احتمال زیاد سایت شما به مرورگر می‌گوید این فایل‌ها به طور جداگانه عمل می‌کنند به عبارت دیگر ده‌ها فایل جاوا اسکریپت و CSS در هر صفحه بارگذاری می‌شود. این منجر به درخواست‌های زیادی می‌شود که در نهایت اثرات منفی بر سرعت سایت می‌گذارد. کوچک کردن (Minify) فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS تعداد فایل‌های تکی جاوا اسکریپت و CSS را از طریق قرار دادن آنها در یک فایل کاهش می‌دهد؛ در نتیجه به طور قابل توجهی سرعت وبسایت را بهبود می‌بخشد.
۱۴- ترکیب کردن تصاویر پس زمینه خود به صورت Image Sprites
درخواست‌های زیاد از سرور باعث کندی وبسایت برای کاربر شده؛ بیشتر قالب‌های وبسایت از تصاویر پس زمنیه متعدد تشکیل شده و این امر باعث ایجاد چندین درخواست مختلف در زمان بارگذاری وبسایت توسط کاربر می‌شود. بنابراین استفاده از تعداد زیاد تصاویر باعث دیر باز شدن صفحه و ایجاد درخواست‌های زیاد به سرور می‌شود. راه حل این مشکل ملحق یا ترکیب این تصاویر به یک تصویر است، به طوریکه بازدیدکننده از مرورگر یک تصویر را در زمان بارگذاری وبسایت درخواست کرده که این کار توسط Image Sprites انجام می‌شود. با ترکیب تصاویر پس زمینه به یک تصویر با Image Sprites قادر خواهید بود درخواست‌های زیاد را کاهش داده، تعداد دانلودهای بازدید کننده از مرورگر و تأخیر ناشی از دریافت و ارسال (roundtrips) ایجاد شده در دانلود منابع مختلف از سرور را کاهش دهید. بنابراین نتیجه آن افزایش سرعت وبسایت است.
۱۵- فعالسازی HTTP Keep-Alive
به طور معمول در زمانی که بازدید کننده از مرورگر سعی می‌کند یک فایل را از سرور وب شما درخواست کند هر فایل به طور جداگانه گرفته می‌شود. به عبارت دیگر یک اتصال نزدیک در زمان دریافت فایل و سپس دوباره باز شدن برای درخواست یک فایل جدید است. این باعث پردازش بیشتر، استفاده از شبکه، حافظه و در نهایت منجر به یک وبسایت کند در صورت بارگذاری زیاد بر روی سرور می‌شود. فعال‌سازی HTTP keep-alive تضمین می‌کند که همه درخواست‌های فایل به سرور شما از طریق یک اتصال باز واحد اتفاق بیفتد که در نتیجه منجر به داشتن وبسایتی با سرعت بیشتر برای کاربران توسط محدود کردن تعداد اتصالات به سرور شما می‌شود. می‌توانید keep-alive را توسط کپی و قرار دادن کدی در فایل .htaccess خود اضافه کنید که قبل از تغییر آن باید آشنایی کامل با انجام آن را داشته باشید تا مشکلی ایجاد نشود.
۱۶- برطرف کردن همه لینک‌های شکسته وبسایت
در حالی که لینک‌های شکسته درون محتوا اثری روی سرعت وبسایت نمی‌گذارد اما آنها می‌توانند برای یک کاربر تجربه بدی باشند. لینک‌های شکسته در جاوا اسکریپت، CSS و URLهای تصویر می‌توانند سایت را کندتر کنند. مطمئن شوید که وضعیت‌های وبسایت خود را برای لینک‌های شکسته اسکن کنید و قبل از اینکه این لینکها کاربران را دور کنند آنها را برطرف کنید.
۱۷- از هات لینکینگ (Hotlinking) تصویر جلوگیری کنید
هات لینکینگ تصویر که به عنوان ارتباط خطی (inline linking) شناخته می‌شود عمل لینک دادن به یک تصویر بر روی وبسایت شخص دیگر به جای بارگذاری تصویر بر روی سرور خود می‌باشد. به صورت سطحی به نظر می‌رسد مانند یک عملی است که مقدار زیادی پهنای باند شما را ذخیره می‌کند به ویژه در صورتی که دارای سایتی با ترافیک بالا باشید؛ اما این عمل در حقیقت می‌تواند باعث کندی وبسایت در صورتی که وبسایت میزبان تصاویر شما دارای خرابی یا کندی باشد شود. بنابراین از میزبان تصاویر خود قبل از لینک دادن به آنها مطمئن شوید.
۱۸- استفاده از سیستم مدیریت محتوای قابل اطمینان
سیستم مدیریت محتوا چارچوب وبسایت شماست. در صورتی که از HTML ساده و یا سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب و قابل اطمینان مانند وردپرس یا دروپال استفاده کنید خوب است. در صورت استفاده از سیستم مدیریت محتوای با محبوبیت کمتر و یا چیزی که برای خودتان ساختید ریسک یک وبسایت با سرعت آهسته را خواهید داشت. مطمئن شوید که تست‌های مناسبی اجرا کردید و تحقیقات خوبی برای اطمینان از یک سیستم مدیریت محتوا سریع و قابل اعتماد قبل از استفاده انجام دهید.
۱۹- استفاده از شتاب‌دهنده PHP
PHP نیاز به وارد کردن اطلاعات مشابه بر روی وبسایت را در همه زمان کاهش می‌دهد اما می‌تواند زمان بارگذاری وبسایت را بیشتر کند. همچنین می‌توانید در صورت امکان فایل‌های PHP را جایگزین فایل‌های HTML استاتیک کنید و یا از یک شتاب دهنده PHP برای ایجاد وبسایت بسیار سریع که متکی زیادی به PHP است استفاده کنید.
۲۰- از هات لینکینگ تصاویر خود توسط دیگران جلوگیری کنید
همانطور که جلوگیری از هات لینکینگ تصاویر افراد دیگر مهم است همچنین باید جلوگیری کنید تا دیگران تصاویر شما را هات لینکینگ نکنند. به عبارت دیگر برخی افراد با کپی لینک فایل‌ها درون سرور شما مانند تصاویر از پهنای باند شما استفاده کرده و بدین طریق به پیشرفت سایت خود کمک می‌کنند. نتیجه آن کندی بارگذاری صفحات و حتی تمام شدن ماهیانه پهنای باند شما می‌شود.
هنگامی‌که افراد تصاویر شما را هات لینک می‌کنند اساسا پهنای باند شما را می‌زدند از این رو یک درخواست به سرور شما هر زمان که خوانندگان آنها سعی به دیدن تصاویر در وبسایت شان دارند ایجاد می‌شود. شما می‌توانید توسط غیر فعال کردن هات لینک تصاویر میزبانی شده روی سرورتان جلوگیری کنید. فایل .htaccess مانع از هات لینک شدن تصاویر شما می‌شود.
به طور کلی روش‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید سرعت وبسایت خود را بهبود بخشید که در این مقالات مقداری از این روش‌ها را بیان کردیم.  امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد و منتظر نظرات سازنده شما عزیزان جهت بهبود مطالب و مقالات سایت هستیم

مطلب پیشنهادی

دنیای سئو - بهینه سازی دیتابیس وردپرس, بهینه سازی سئو وردپرس, بهینه سازی سایت وردپرسی, بهینه سازی سرعت وردپرس, بهینه سازی قالب وردپرس, بهینه سازی قالب وردپرس برای موتورهای جستجو, بهینه سازی وردپرس, بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو, بهینه سازی پایگاه داده وردپرس, تگ چیست, دنیای seo متا تگ html meta tags description keywords google seo refresh, قالب بهینه سازی شده وردپرس, پلاگین بهینه سازی وردپرس, کد متاتگ گوگل چیست دنیای SEo متا تگ description keyword وردپرس و

بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو

دنیای سئو – برای بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو و داشتن سئو مناسب کارهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *